Tuesday, March 27, 2007

A woman in black


Pe ea o gasiti la birou, la cocktail, la un party extravagant, stralucitoare sau mata, cu decolteuri cit mai adinci, in special la spate, in creatii semnate de Cavalli, Alberta Ferreti, Jil Sander, Giorgio Armani, Prada, Versace sau Gap.
Always black, aceasta este tendinta femeilor misterioase, sobre sau sexy, si nu doar a celor care isi misca unduios tocurile pe podiumul de prezentare, ci si a iubitei de VIP, a sotiei de fotbalist, a amantei de senator. Nu pot fi uitate femeile egocentriste, plasate prin spatele birouurilor marilor firme, sau doamnele trecute de virsta a doua, care trag cu disperare de aerul tineretii, amatoare de intoarceri in timp.
De ce sa nu le amintesc si pe adolescentinele rockerite - the black girls - "rockerite alternativ", cu aerul teribilist, nonconformist, chiar daca multe dintre ele nu prea inteleg muzica pe care o asculta, dar tin mortis sa se evidentieze printr-un stil excentric. Nu vreau sa supar pe ascultatoarele de rock, toata admiratia pentru modul lor de viata si nepasarea de lumea cretina in care traim, de care ele dau dovada; fac aluzie la citeva dintre aceste marionete pe care le-am intilnit in viata mea, cu unghii negre, pearcinguri in limba si tatuaje pe care habar nu au sa le interpreteze.